De campagne van de VVD

Wat is de campagne strategie van Rutte?

Over een poosje (vandaag precies 4 weken) zijn de tweede kamer verkiezingen, en dan zijn de partijen altijd druk bezig met campagne voeren, in de serie Campagne voeren in Coronatijd, vertel ik jullie hoe ze dat doen. Ik begin bij de grootste partij en kijk gewoon hoe ver we komen. Vandaag de VVD van Mark Rutte.

De peilingen

De VVD staat er best goed voor, in de meest actuele peiling staan ze op 38 zetels. Wat wel gek is, is dat we Rutte helemaal niet zoveel zien in bijvoorbeeld verkiezingsdebatten. Doordat de VVD zo groot is willen veel andere partijen met hem in debat, maar doordat de VVD zich niet heel veel laat zien kunnen de andere partijen de VVD niet echt aanvallen. Het lijkt er dus op dat de VVD een beetje op safe speelt.

Geen campagne voeren

Bij de VVD wordt er dus niet echt campagne gevoerd, maar de mensen bij de VVD zeggen: de kamerdebatten en de persconferenties en alle andere dingen die bij het premierschap horen, voelen voor ons al als campagne, omdat hij dan het beste van zichzelf als premier kan laten zien. Ook zegt Rutte dat hij het te druk heeft voor campagne voeren, maar misschien gaan we het de komende tijd wel meer zien, want het verkiezingsreces is aangebroken (dat is altijd de laatste 4 weken voor de verkiezingen).

Het is een interessante vraag of het vertrouwen in Rutte afneemt met de situatie van de avondklok.

Volgende keer in deze serie: De campagne van de PVV, natuurlijk schrijf ik de komende tijd ook nog andere artikelen.

Advertentie

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s