Verkenners blunder

De oud-verkenners

Een flinke blunder in Den Haag, toen verkenner Kajsa Ollongren (d66) naar huis liep waren haar notities over de formatie duidelijk te lezen. Dat was niet echt de bedoeling, want de informatie die daarop stond kon niet iedereen waarderen.

Maandag kwam naar buiten dat staatssecretaris Mona Keijzer (van Economische zaken en klimaat) van het CDA het corona-virus had opgelopen. Dus moesten alle kabinetsleden gisteren (woensdag) getest worden op het corona-virus. Ook verkenner Kajsa Ollongren, en de uitslag van die test was positief (ze heeft dus corona), ze moest dus gelijk naar huis. 

Geheimen op straat

Toen ze in alle haast naar haar auto liep maakte ze een fout, de notities van de gesprekken met fractievoorzitters waren namelijk duidelijk te lezen. Een fotograaf maakte er een foto van, en kon dus de notities lezen. Deze notities zijn erg geheim. Want dingen die je tijdens die kleine vergadering zegt hoeft niet iedereen te weten, je let dus niet op wat je zegt. Op het papier stond dat kamerlid Pieter Omtzigt van het CDA maar een andere baan moest zoeken. het is niet duidelijk waarom ze dit willen. Daar was niet iedereen blij mee. Ook zijn vrouw, die twitterde: “Dus deze politieke leiders hebben een exitfunctie voor een hardwerkende volksvertegenwoordiger die zijn ziel en zaligheid heeft ingezet voor onze rechtsstaat. Gelukkig gaan zij daar niet over maar wel zijn 342.000 kiezers die hij niet in de steek laat.” Ook Kamervoorzitter Arib reageerde hierop. Zij zei dat dit geen schoonheidsprijs verdient en dat Kamerleden veroordelen niet de taak is “van verkenners en onderhandelaars”, ze vindt het een vervelende dag, “maar we moeten gewoon door.”

Stoppen

De nieuwe verkenners en Arib

De verkenners hebben aangegeven te stoppen met hun taak. Er werd dus hard gezocht naar nieuwe verkenners. Die zijn inmiddels gevonden, de nieuwe verkenners zijn Tamara van Ark (minister voor Medische Zorg) van de VVD en Wouter Koolmees (minister van Sociale Zaken) van D66. ze moeten gewoon verder waar oud-verkenners  Jorritsma en Ollongren gebleven waren.

Morgen (vrijdag) om 12:00 komt de definitieve uitslag van de verkiezingen, als u de presentatie  wilt volgen klik dan hier. Ik ga ’s middags dan ook noch een artikel over schrijven.

Advertentie

2 reacties

  1. Het is ,denk ik,al heel veel gezegd,wat een blunder!! Dat wordt hard werken voor Koolmees en Tamara.Want er moet wel een regering komen.

    Het was een afwisselende dag gisteren.Groet,Oma.

    Like

  2. Oeps, dat was idd niet zo handig. Papieren gewoon in dichte tas vervoeren. Hopelijk heeft de minister niet al te veel last van corona. Ben jij blij met de nieuwe verkenners Aron?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s