De beste nieuwe politicus van 2021!

Caroline van der Plas

Net als vorig jaar benoem ik ook nu weer de beste politicus, maar dat doe ik dit jaar anders dan vorig jaar. Dit jaar kenmerkt zich door de verkiezingen en het aantal nieuwe partijen (Daarbij mag het nieuw elan zeker niet ontbreken). Daarom benoem ik dit jaar niet de beste politicus. Maar de beste NIEUWE politicus.

Mijn werkwijze.

Ik heb de winnaar(es) niet zomaar gekozen, ik heb gekeken hoe verschillende mensen zich het vorige politieke jaar gedroegen, ik heb gekeken hoeveel ze bereikten en ik heb mensen ideeën laten noemen. Daaruit heb ik 3 politici genomineerd, Caroline van der Plas (BBB), Derk Boswijk (CDA) en Sylvana Simons (BIJ1). Die heb ik op mijn twitter-account gezet. In een poll, de mensen konden dus stemmen op de persoon die zij de beste vonden. Daaruit is de winnaar gekomen. De poll is 36.407 keer gezien en er is bijna 1900 keer gestemd! Het is dus democratisch gekozen😉.

De tweet is hier te lezen.

De winnaar(es)!

Over de uitslag was geen twijfel mogelijk! De winnaar(es) is Caroline van der Plas van de Boer Burger Beweging! Ik heb haar genomineerd omdat ze haar politieke boodschap op een normale manier brengt maar toch veel bereikt en opvalt in Den Haag, zo is ze op de trekker naar het binnenhof gereden de dag na de verkiezingen.

Ik heb Berry Bouw gevraagd of hij in een stukje wil schrijven waarom hij bij de Twitter-poll op Van der Plas gestemd had, lees hieronder zijn reactie.

“Toen ik deze poll voorbij zag komen was het voor mij snel duidelijk dat ik een voorkeur had. Boswijk viel direct af gezien ik in hem tot op heden weinig van de verkiezingsbeloftes terug zie, en hem teveel in het ‘stramien’ vind staan. De andere twee poll kandidaten zijn echte persoonlijkheden met een open visie en blik in de kamer, waarmee ik het mooi vind hoe ze beide hun plek hebben weten te veroveren in het Haagsche landschap. De keuze voor Caroline van der Plas was een makkelijke. Het dicht bij de burger staan spreekt mij aan, en blijkbaar meer mensen anders is ze geen 1e geworden in de poll. Het blijven zoals je bent is moeilijk voor veel mensen zodra ze de kamer in gaan, en ik ben blij dat zij is gebleven zoals ze was.”

Nogmaals bedankt voor dit stukje tekst Berry Bouw!

Dan ga ik jullie nu nog even kennis laten maken met Van der Plas.

Wie is Van der Plas?

Logo BBB

Caroline van der Plas is in 1967 geboren in Cuijk (Noord-Brabant) en is van oorsprong journalist, het politieke bloed zit haar in de genen. Haar moeder was namelijk wethouder in Deventer. Ze heeft lange tijd bij het CDA gezeten maar is uiteindelijk van de partij afgestapt omdat ze vond dat de steun voor de boeren binnen het CDA te klein werd. Dus toen richtte zij een eigen partij op. De Boer Burger Beweging. Een partij die zich met name inzet voor de boeren. Bij de verkiezingen in 2021 kreeg de partij haar eerste zetel. Haar missie is om het platteland naar de stad te brengen, “het werk moet door vakmensen gebeuren, niet door ambtenaren”.

Weetjes

En dan nu een paar weetjes over Caroline van der Plas

 • In september 2019 verloor ze haar man aan alvleesklierkanker.
 • In de peilingen staat ze bij de meeste op 6 zetels maar bij één zelfs op 7!
 • Ze hoopt dat bij de volgende Tweede Kamer verkiezingen het platteland even belangrijk is als de stad.
 • Tegen RTV Oost zei ze: “Mijn doel is om volksvertegenwoordiger te blijven en vooral geen politicus te worden.”

Laat in de poll weten wie van de genomineerden u het beste vind. En stel gerust vragen in de reacties!

Voor andere vragen over de politiek kunt u gerust bij mij terecht.

Advertentie

2 reacties

 1. Hoi Aron,

  Trippel B zeg. Dus jouw kandidaat van Volt die je destijds interviewde is het niet geworden. Ik vind het wel een beetje vreemd dat mevrouw Van der Plas zelf geen boer is. Dat zou jij toch mogen verwachten bij een partij waar de eerste B toch voor boeren staat. Vind je haar standpunten niet te rechts?

  Geliked door 1 persoon

  • Hallo,

   Zeg dat eerste maar niet tegen haar😉
   Als antwoord op uw vraag: als een partij aan de rechterkant van de Tweede Kamer zit betekend dat niet dat ze extreem rechts zijn. Maar te rechts vind ik de partij niet.

   Hartelijke Groeten
   Aron van der Ree

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s