Boekrecensie: Mark Rutte

Ik dacht Mark Rutte wel te ‘kennen’. Totdat ik dit boek las. Petra de Koning beschrijft in haar 200 pagina’s dikke boek hoe Rutte aan de macht kwam, hoe zijn eerste drie kabinetten zijn verlopen en nog veel meer.

Pluspunten

Diegenen die denken wat van Mark Rutte af te weten moeten dit boek maar eens lezen. De schrijver neemt je mee in zijn leven. Ze heeft Mark Rutte voor de NRC een jaar lang gevolgd en veel mensen om hem heen gesproken. Van zijn klasgenoten tot zijn leerlingen. Dat zorgt er voor dat er interessante anekdotes in staan! Ik weet nu bijvoorbeeld dat Rutte elke maand met dezelfde mensen bij hetzelfde restaurant aan dezelfde tafel hetzelfde gerecht eet. De rest moet u zelf maar eens lezen. Het boek is, op het eerste hoofdstuk na, op volgorde van tijd geschreven. Dat maakt dat het boek makkelijk leest. Er staan niet echt veel moeilijke woorden in. En een aantal dingen, worden eerst uitgelegd voordat ze beschreven worden. Het boek heeft een fijne grote. Niet te lange hoofdstukken. En een goede en uitnodigende voorkant. 

Minpunten

Zoals bij elke boekrecensie zal ik ook de minpunten benoemen. Het boek is niet erg diepgaand. Bijvoorbeeld over kabinet Rutte III schrijft ze niet erg veel, ze heeft het niet over het vele aantal ministers dat al aan het begin aftrad. Dat maakt het enerzijds wel makkelijk om te lezen. Maar als je diepgaande dingen verwacht een kleine tegenvaller. Af en toe zijn er iets te grote tussenstappen. Dan schrijft ze ergens over. Wijdt ze heel erg uit, soms zelfs naar een gebeurtenis een paar jaar verder. En gaat dan weer terug naar het verhaal waar het eerst over ging, dan moet je even diep nadenken waar ze het precies over heeft. 

Eindoordeel

Tot slot het eindoordeel. Met veel plezier heb ik het boek gelezen. Over de man waar we vaak van horen, maar weinig van weten. Kortom: ik raad iedereen aan om dit boek te lezen!

Waardering: 3.5 uit 5.

Volgende keer: ‘Je hebt het niet van mij maar’ van Joris Luyendijk.

Advertentie

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s